2018. január 12.

A jövő öttusaedzői Fehérváron


Nemzetközi öttusa edzőképző tanfolyam zajlik Székesfehérváron. A képzésen hét országból vesznek részt a jövő öttusaedzői, akik között korábbi versenyzőket is találunk.

Székesfehérvár az öttusa sport megkerülhetetlen fellegvára, nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is. Ezt sok verseny és kiváló eredmény mellett az is bizonyítja, hogy a nemzetközi szövetség saját edzőképzésének fontos állomását a városban rendezik. A UIPM képzésén négy szintet kell teljesíteniük a hallgatóknak, ebből a harmadiknak ad otthont Székesfehérvár. A Testnevelési Egyetem a saját öttusa szakmai képzésére beiratkozott hallgatók számára írta elő a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) kurzusán való részvételt, így négy magyar edző is hallgatta a fehérvári előadásokat. Köztük a korábbi világbajnok Füri Csilla, illetve az utánpótlás szövetségi kapitány Szloboda József.




Fehérvár a sport és a kultúra lehetőségeit tekintve is gazdag város - olimpiai bajnokunk, Vörös Zsuzsanna pedig éppen öttusában versenyzett. A sportágnak a város évtizedek óta kiemelt bázisa, rengeteg nagy eseményt rendezett itt a magyar és a nemzetközi szövetség, karöltve az önkormányzattal. A tavalyi fehérvári junior öttusa világbajnokságot az év legjobban szervezett versenyének választotta a nemzetközi szövetség a szakemberek egyöntetű véleménye alapján - ilyen elismeréssel korábban egyetlen hazai világesemény sem büszkélkedhetett. Idén pedig gőzerővel készül a város a nyári felnőtt Európa-bajnokságra, amely méltó folytatója lehet a fehérvári hagyományoknak.




Az edzőképzés résztvevői meglátogatták a Városházát is, ahol a UIPM nevében az edzőképzésen résztvevő francia szakember, Christian Roudaut mondott köszönetet a városnak, és adta át Klaus Schormann, a nemzetközi szövetség elnökének üdvözletét a mindig kiváló munkát végző fehérvári szakembereknek. „Sok nagy verseny és remek szervezés bizonyítja, hogy Székesfehérvár az öttusa egyik nagy központja a világon. Ebben a városban két kiváló klub is működik, az Alba Volán és az Alba Öttusa, úgy gondolom, ez mindenkinek remek példa lehet arra, hogyan kell egy városnak menedzselnie és támogatnia az öttusát” - mondta Christian Roudaut.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)

 


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása