2018. február 2.

Megelőzhető!


Székesfehérvár idén is csatlakozott a XII. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét alkalmából szervezett kampányhoz. A Fehér Palota Üzletközpontban szakemberek kampányoltak, felhívva a figyelmet a szűrés, a védőoltás, az egészséges életmód, és általában az élet védelmének fontosságára.

Az emlőrák mellett a méhnyakrák a második leggyakoribb női daganattípus. Magyarországon évente 1100-1300 új beteget regisztrálnak, és évente 300-400 nő hal meg a betegség következtében. Különösen szomorú ez annak tükrében, hogy védőoltással, és rendszeres, évenkénti szűréssel a méhnyakrák időben felfedezhető, és gyógyítható. 

„2015-ben öt, míg 2016-ban egy nő hunyt el méhnyakrák következtében Székesfehérváron. Ennél már csak egyetlen szebb szám van, a nulla! Fehérvárnak erre reális esélye van, hiszen a lányok és a fiúk is megkapják a HPV elleni védőoltást, amivel a vírus cirkulációját csökkenteni tudjuk.”  - hangsúlyozta Dr. Pásztor László, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának tisztiorvosa. 

A megelőzés Székesfehérvár Egészségfejlesztési Tervében is kiemelt szerepet kap.

 

(forrás: okkfehervar.hu)


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Nem körülöttünk forog a világmindenség


Lábadozik a parlagi sas


„Csókunkból is dalok születtek, és a dalokból új csókos csodák…”