2018. február 2.

Nyílt nap lesz február 17-én a sukorói Vadmadárkórházban


Nyílt napra várják az érdeklődőket a Vadmadárkórház sukorói telephelyén - az előzetesen meghirdetett február 3-a helyett február 17-én. Nem csak madarakkal találkozhatnak majd a látogatók: lesznek még pónilovak, nyulak és azt a felnőtt mókust is meg lehet majd csodálni, aki pár napos kora óta a Vadmadárkórházban nevelkedik.

A Vadmadárkórház célja a vadon élő, sérült madarak gyógyítása, azt követően pedig - ha lehetséges - a szabad természetbe történő visszaengedésük, vagy maradandó károsodás esetén élethosszig tartó gondozásuk madárparkban. Jó példát szeretnének mutatni állatszeretetből, segítőkészségből, emberségből és felelősségvállalásból. Szeretnének segíteni mindazoknak, akik szintén szívükön viselik a madarak sorsát; mindenkinek, aki a természetet járva sérült, beteg madarat talál és meg akarja menteni. 

A segítséghez azonban, amit ezeknek a kiszolgáltatott, sérült állatoknak nyújtanak, a Vadmadárkórháznak is szüksége van némi támogatásra, ezért örömmel fogadják a látogatóktól a nyílt napon az adományokat. Például tisztító- és fertőtlenítő szereket, papírtörlőt, kötszereket, kutya és macska konzerveket a varjúféléknek, vízi szárnyas tápot, szemes búzát vagy kukoricát a galamboknak, gumikesztyűt és szemeteszsákokat. De nagy szükségük van nádszövetre is.

 És hogy milyen szellemiségben, hogyan és mióta mentik a madarakat a Vadmadárkórházban? Erről néhány hónappal ezelőtt a Vadmadárkórház székesfehérvári telephelyén beszélgettünk dr. Berkényi Tamással, a Vadmadárkórház vezetőjével. 
(videó: nyolcezer.hu, 2017.10.06.)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Nem körülöttünk forog a világmindenség


Lábadozik a parlagi sas


„Csókunkból is dalok születtek, és a dalokból új csókos csodák…”