2018. március 27.

Gólyára várva – április 4-én folytatódik a családtervezési program


A meddőség világszerte növekvő tendenciát mutat, Magyarországon ráadásul az átlagosnál is nagyobb a probléma: a WHO szerint a világon ma a párok 15 százalékát, vagyis minden hatodik párt érinti a meddőség, nálunk ez 19 százalék, azaz majdnem minden ötödik kapcsolatban nehézséget okoz a gyermekáldás.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján, Magyarországon mintegy 150 ezer párt érint a meddőség, ami azt jelenti, hogy mára minden ötödik-hatodik kapcsolatban jelen van a probléma. Nem sokkal jobb a helyzet külföldön sem. Nemzetközi felmérések szerint világszerte 72,4 millió párt érint a meddőség.  A tapasztalatok szerint az esetek mintegy 40 százalékában a pár női, 40 százalékában férfi tagjának, 20 százalékában pedig mindkét félnek szerepe van a meddőség kialakulásában, melynek hátterében az egészségügyi okok mellett lelki tényezők is szerepet játszhatnak.  

A SZÉNA Egyesület elkötelezett a gyermektelen párok támogatásában, ezért 2017-ben elindították a „Gólyára várva” című programsorozatot, ami idén is folytatódik. Legközelebb április 4-én, szerdán 18 órától a Bőrgyár u. 2. szám alatt várják az érdeklődőket. Az eseményen a babára vágyó szülők beszélhetnek egymással a problémával kapcsolatos érzéseikről, tapasztalataikról, de olyan hasznos, alternatív módokat is megismerhetnek, amikről már talán hallottak, de nem merték kipróbálni, vagy tán nem is hallottak róla, vagy csak egyszerűen félnek tőle. 

A szervezők kérik, hogy aki el szeretne menni az ingyenes programra, jelezze részvételi szándékát a szenaegyesulet@gmail.com e-mail címen. A programról bővebb információ kérhető Keresztesi-Dávid Renátától a +36 20/803-37-99-es telefonszámon, vagy megtekinthető a www.szena.hu weboldalon.
LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Ahol te sem érzed kivetettnek magad…”


Műemlékvédelmi Világnap – Fehérváron is


Ember az embertelenségben