2018. május 10.

Megmozgatják Feketehegy-Szárazrét lakóit


A vezetőség és a tagok bemutatkozásával, céljaik megfogalmazásával jelentették be a Feketehegy-Szárazréti Sportegyesület megalakulását a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. Fehérvár legújabb sportegyesülete a mintegy hatezer városrészi lakó számára szeretne rendszeresen tömeg,- szabadidő,- és versenyport lehetőségeket biztosítani.

„Ritka, de annál felemelőbb alkalom egy sportegyesület megalakulása. Két célt tűztünk ki magunk elé; az egyik, hogy legyen egy kulturális bázisunk – ez lett a Kultúrudvar – és a Bébic utca környékén pedig egy szabadidő-központunk. Úgy gondoltuk, hogy mielőtt elkezdődne a szabadidő-központ építése, alakuljon meg egy egyesület. Az itt élő fiatalok nagyon gyorsan reagáltak, vállalták egy szabadidő és sportegyesület megalakítását és máris közösségépítő programok megszervezésén dolgoznak” - mondta Szigli István, a városrész önkormányzati képviselője, aki kiemelte: reményeik szerint a jövő esztendőben elindulhat a már meglévő Bébic utcai létesítmény bővítése.

 


 

Az eseményen a Feketehegy-Szárazréti Sportegyesület tisztségviselői is bemutatkoztak. A sportegyesület elnöke Csóra Renáta lett, az alelnök pedig Szigli Zoltán, aki elmondta: „Szerencsére nagyon sok fiatal él a városrészben, a mintegy hatezer itt lakó jelentős részét fiatal családok teszik ki, akik számára rendszeres lehetőséget szeretnénk biztosítani, tömegsport, szabadidő-sport és versenyport vonatkozásában is. A gyerekeket rendszeresen szeretnénk elcsábítani a szobából és a szabadba vinni őket sportolni.”

 


 

Az elnökség tagja még Szabó Bernadett és Minárovits Márton is, akik fő feladata a programszervezés és koordináció lesz. Az egyesülethez neves edzők is csatlakoztak, így a focistákat Csucsánszky Zoltán és Zahorecz Krisztián készíti majd fel.

Rapali Zsolt titkár beszámolt arról, hogy május 26-án lesz az első rendezvényük, egy labdarúgó-torna, a feketehegy-szárazréti utcák közötti kupa. Ezen kívül folyamatban van a nyári sporttábor szervezése, amelynek résztvevői kosárlabda, kézilabda, foci, torna és aerobic közül választhatnak sportágat.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Mit olvasnak a legtöbben?


Amikor fogyatkozó szuper-vér-farkashold volt az égen


„Negyven napig nevetek, S fársángolok véletek…”