2018. május 14.

Éremgyűjtő találkozó volt a Művészetek Házában


A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza adott otthont a XXXIII. Alba Regia Éremgyűjtő Találkozónak vasárnap. A szabad éremcsere, vásár és börze mellett bemutatták a „Fehérvári nagyjaink” sorozat legújabb tagját is.

Újabb taggal bővült a „Fehérvári nagyjaink” éremsorozat, amely Székesfehérvár nagyjait, egykori szülötteit és azokat mutatja be, akik országos vagy nemzetközi hírnevet szerezve sokat tettek a városért. A sorozat 6. tagjával Klebelsberg Kuno kultuszminiszterről emlékeztek meg abból az alkalomból, hogy 125 éve érettségizett Fehérváron.



 

A találkozón a hagyományokhoz hűen volt szabad éremcsere, vásár és börze is: közel 100 asztalon válogathattak a gyűjtők.

 



A Művészetek Háza földszinti kiállító-termében nyílt meg a 2018-as jubileumi évfordulókhoz kapcsolódó tárlat, amelyen bemutatják a „Fehérvári nagyjaink” éremsorozat eddig megjelent darabjait, valamint megemlékeznek a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Fejér Megyei Alba Regia Szervezete fél évszázados történelméről. A kiállítás május 18-ig látogatható 10-18 óra között a Művészetek Házában.

 

(forrás: okkfehervar.hu, szekesfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása