2018. július 3.

Megkezdődött a VAN Fesztivál Székesfehérváron


Hétfőn este a Vörösmarty Színházban rendezett gálával elkezdődött Székesfehérváron a XXXI. Országos Speciális Művészeti Fesztivál. Az összművészeti fesztivál öt napján, július 6-ig több mint ötszázan lépnek majd fel városunkban.

Fiatalok és idősek, nők és férfiak, fogyatékosok és épek egy közös műsorszámban léptek fel a VAN Fesztivál ünnepélyes megnyitóján. Az ország és Európa legjelentősebb fogyatékosügyi fesztiválját a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület szervezi. 

Az idei összművészeti fesztiválon 36 magyarországi szociális és oktatási intézmény, alapítvány, egyesület 555 iskolás és felnőtt korú tagja vesz részt. A programok a sérült alkotók - és esetenként segítőik - ének, néptánc, társastánc, moderntánc, vers- és prózamondó, színjátszó, hangszeres zenei, valamint bábjáték előadásaiból állnak.

 A bemutatónapokra minden érdeklődőt szeretettel várnak és hívnak. Mindennap 9.30 és 16.30 között zajlanak az előadások a színházban és a Fő utcán felállított színpadon. Délutánonként 17 órától a fesztivál művészeti csoportjai mutatkoznak be a Zichy ligeti szabadtéri színpadon, ahol zenés-táncos produkciók váltják majd egymást. A Fő utcán lesznek érzékenyítő programok, kreatív műhely és vásár is sérült alkotók munkáiból.  Esténként pedig koncerteken szórakozhatnak a résztvevők. Fellép többek között a Hangadók, a Szivárvány és a Lásho Lecsó zenekarok, valamint Ferenczi György és a Rackajam, illetve a Balkan Fanatik is.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Szabadulj okosan


„Én és a családom”


Az emberek fele allergiás lesz 2025-re