2018. július 25.

Fehérvári programok az anyatejes táplálás világnapján


Az anyatejes táplálás világnapján tartalmas délelőtti programmal várja az érdeklődőket a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda. A Szabadművelődés Házában augusztus 1-jén, szerdán 09.30 órakor kezdődő eseményen többek között a szoptatásról, a mozgásfejlesztő játékokról és a kicsiket érintő elsősegélynyújtásról is hallhatnak előadást a leendő és gyakorló szülők.

A WHO 1992-ben nyilvánította augusztus 1-jét az anyatej, egyben a szoptatás világnapjává. Bár a csecsemők számára az anyatej a legteljesebb táplálék, világszerte csak az újszülöttek alig több mint harmada (38%) kap kizárólag anyatejet az első hat hónapban. Az anyatejben olyan, semmi mással nem pótolható anyagok találhatók, amelyek védettséget nyújtanak a fertőzésekkel szemben, erősítik az immunrendszert. Emellett a szoptatás az anyának is jót tesz, mert csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát. 

A család, a kisközösségek támogató szerepe, az időben kezdődő felkészülés, és természetesen a szakemberek segítsége sok kérdésre megadja a választ az újszülöttet, csecsemőt gondozó édesanyáknak az anyatejes táplálás és a szoptatás kapcsán. Erről szól a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda világnap kapcsán szervezett programja. 

Augusztus 1-jén, szerdán A Szabadművelődés Házában délelőtt fél 10-re várják az érdeklődőket. Gál Diána védőnő „Szoptatás: az Élet alapja” címmel tart előadást, majd Mészáros Zalán mentőtiszttől megtanulhatják a résztvevők a csecsemőknél és kisgyermekeknél igen hasznos elsősegélynyújtás alapjait. Az előadássorozat mozgásfejlődést segítő ölbeli játékok bemutatójával zárul Sinka Anikó TSMT terapeuta, gyógytestnevelő vezetésével. A program ideje alatt dietetikai tanácsadással, babamasszázzsal és baba-mama jógával várnak mindenkit.

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Szabadulj okosan


„Én és a családom”


Az emberek fele allergiás lesz 2025-re