2018. augusztus 2.

Hadtörténelmi vetélkedőt hirdettek


Kétfordulós vetélkedőt hirdet a Honvéd Hagyományőrző Egyesület a magyar hadtörténeti, katonai és honvédelmi hagyományokat ápoló Fejér megyei szervezetek részére. A 170 éves Magyar Honvédség tiszteletére meghirdetett vetélkedő első fordulójára augusztus 31-ig várják a pályamunkákat.

A vetélkedő első részében a pályázók a 170 éves magyar hadtörténelem egy általuk választott korszaka ismert és ismeretlen katonahőseihez, kiemelkedő eseményeihez vagy helyszíneihez kapcsolódó pályamunkáival bizonyíthatják, hogy nem merültek feledésbe a Magyar Honvédség 170 éves történelmének dicső időszakai. 

A vetélkedő témája a magyar hadtörténelem három jelentős korszakának - az 1848/49-es szabadságharc, az 1867-es kiegyezéstől az I. világháború lezárásáig terjedő időszak és az 1920-tól a II. világháború végéig terjedő időszak - feldolgozása.

 

A vetélkedő kétfordulós lesz. Az első forduló egyben a vetélkedőre történő „belépés” is. A pályamunkákat 2018. augusztus 31-ig várják a hadtortenet.palyazat@gmail.com címre. A második forduló, a szóbeli vetélkedő 2018. október 13-án a Hiemer-ház báltermében lesz.

 

(forrás: okkfehervar.hu, fotók: keptar.oszk.hu, szeretlekmagyarorszag.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Szabadulj okosan


„Én és a családom”


Az emberek fele allergiás lesz 2025-re