2018. augusztus 15.

A Heti Betevőnek gyűjt adományokat Lajkó Csaba ultrafutó és csapata


Augusztus 15-e és augusztus 20-a között ismét jótékonysági futásra indul Lajkó Csaba ultrafutó és csapata. Az akcióval ezúttal a székesfehérvári Heti Betevőt támogatják, elsősorban tartós élelmiszereket gyűjtenek a szervezetnek, amely rászorulókat támogat rendszeres ételosztással.



A csapat a tervek szerint augusztus 20-án 16.00 órakor érkezik Székesfehérvárra, a Bartók Béla térre, ahol a Heti Betevő és az Önkormányzat egy-egy képviselője fogadja a futókat, akik átadják a 390 km-es út során összegyűjtött adományokat.  A futás során egy 8-10 fős csapat futja végig a távot. Van, aki teljes egészében, van, aki egyes szakaszokat teljesít. Az út során az érintett településeken bárkinek lehetősége van becsatlakozni, akár futva, akár kerékpárral. A futás során elsősorban tartós élelmiszereket gyűjtenek a Székesfehérvár-Esztergom-Komárom-Győr-Sárvár-Veszprém-Székesfehérvár útvonalon – emellett örömmel fogadnak felajánlásokat mindenhonnan.




Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a jótékonysági futást, amely minden évben más-más célokért indul útnak. A csapat ezúttal egy fehérvári civil kezdeményezés mellé áll: a Heti Betevő szervezői közel száz önkéntessel, folyamatosan megújuló csapattal kéthetente a Rózsa liget és A Szabadművelődés Háza térségében osztanak meleg, éttermi minőségű ebédet a hajléktalanoknak, rászorulóknak, nagycsaládosoknak, és más akciókkal is segítenek nehéz sorsú társaikon.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása