2018. szeptember 3.

Rendőrök és polgárőrök segítik a közlekedést


Ma már hagyomány, hogy a rendőrség a tanév kezdetekor reggel és délután a polgárőrök segítségével szolgálatot teljesít a frekventált helyen található iskolák környékén. A megyeszerte zajló akció célja, hogy elősegítse a gyermekek biztonságos áthaladását az úttesten.

A tanévkezdéssel egyidőben az előző évekhez hasonlóan folytatódik „Az iskola rendőre” program is, aminek a célja, hogy minden iskolának legyen egy rendőre, akivel a tanárok és diákok egyaránt megbeszélhetik a problémáikat, kérdéseiket, ezzel megelőzve a diákcsínyeket és az esetleges komolyabb szabályszegő magatartásformákat.




A rendőrség már több évtizedes tapasztalattal rendelkezik az iskolai bűnmegelőzési oktatás területén is, ezért az elmúlt évek tapasztalatai alapján, idén is folytatják a DADA programot az általános iskolákban és az ELLEN-SZER című programot a középiskolákban. Az iskolai programok összes területén kiemelt hangsúlyt kap a prevenciós tevékenység.




Az iskolakezdéssel egybekötve a Székesfehérvári Polgárőr Egyesület és a rendőrséggel együttműködve Székesfehérváron is útjára indította a „Fogadj örökbe egy zebrát!” elnevezésű programot. Ennek keretében a polgárőrök kiemelt figyelemmel kísérik a járdagrafikával ellátott, nagyobb forgalmú gyalogátkelőhelyeket.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása