2018. szeptember 4.

Újdonságok a VI. Fehérvári Egészségpiacon


Új elemekkel bővül idén a Fehérvári Egészségpiac, melyet hatodik alkalommal rendeznek meg szeptember 15-én, szombaton a Jancsárkertben. Az egészséges életmódot, a korszerű táplálkozást és a sportot népszerűsítő programon ezúttal lesz Hepatitis C szűrés, eljön a „Jobb Veled a Világ” Alapítvány és tanyalátogatáson is részt vehetnek az érdeklődők.

A VI. Fehérvári Egészségpiac szeptember 15-én, szombaton 8 és 12 óra között várja az érdeklődőket a Balatoni út 10. szám alatti Jancsárkert termelői és biopiacon. A háztáji ételek, italok bemutatóján és vásárán mintegy 50 Fejér megyei termelőre és körülbelül 2.000 látogatóra számítanak a szervezők.

 


 

A Fehérvári Egészségpiac célja, hogy az emberek komplex módon tekintsenek az egészségre, azaz minél több fehérvári megismerje az egészséges életmód alappilléreit, az egészséges háztáji élelmiszereket, a testmozgás jelentőségét és annak könnyen elérhető formáit, illetve részt vegyen a betegségmegelőzést célzó szűrővizsgálatokon – hangsúlyozta Schultz György, a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke.

 

Újdonság, hogy idén lesz Hepatitis C-szűrés, továbbá részt vesz az Egészségpiacon a „Jobb Veled a Világ” Alapítvány is, amely a „boldogságórák” elterjesztéséért dolgozik - azaz a pozitív pszichológia tudományos eredményeire épülve abban segíthet, hogy gyermekeink boldogabbak, kitartóbbak legyenek, az eredményeik javuljanak. További újdonság, hogy a piac zárását követően tanyalátogatásra is elmehetnek az érdeklődők Orondpusztára és Pátkára, ahol személyesen nézhetik meg a háztáji élelmiszerek előállításának folyamatát.

 


 

Idén egy egészségkonyhával is meglepik a látogatókat. Szívesen segítenek mindenkinek, akinek bármilyen problémája van az étkezéssel, a testsúlyával. Dietetikus szakember közreműködésével állítanak össze étrendeket, kalóriát számítanak és bemutatót is tartanak majd, hangsúlyozva a zöldségek és a sajtok szerepét.

 

(forrás: okkfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása