2018. szeptember 10.

Izgalmas feladatok a Mobilitási Héten


Szeptember 16-a és szeptember 22-e között játékos, interaktív feladatokkal, vetélkedőkkel várják a fehérvári diákokat az Európai Mobilitási Hét székesfehérvári programjai. A szeptember 21-i Autómentes Napon a Németh László Általános Iskola és a Napsugár Óvoda előtt szerveznek programokat.


A rendezvénysorozat egyik legjelentősebb napja szeptember 21., az Autómentes Nap lesz, amikor a Salétrom utcában, a Németh László Általános Iskola és a Napsugár Óvoda előtt szerveznek óvodai, iskolai programokat.

Az esemény egyik pontja az óvodások kismotoros-futóbiciklis felvonulása lesz 10.30-tól. Az indulás előtt a gyerekek játékos, interaktív KRESZ oktatáson vesznek részt, ahol a kötelező felszerelésekről és a biciklis közlekedés szabályairól is hallhatnak, utána pedig közösen készítenek aszfaltrajzokat a nap szlogenjéhez kapcsolódva: „MIX AND MOVE!”

 


 

Az iskolásokat is izgalmas, játékos feladatok sora várja. Az öt állomásos vetélkedő témája a kerékpáros közlekedés.

A biciklis akadálypálya teljesítése, a kvízkérdések megoldása, a kerékpár kötelező felszereléseinek felismerése mellett egyéb vicces, játékos feladatokban mérkőzhetnek meg egymással a csapatok.

 


 

Minden állomáson mérik az időt, az nyer, aki a leggyorsabban hajtja végre a feladatokat, de figyelmesen, mert a hibákért plusz másodperceket számolnak fel. A gyerekeket arra kérik, hozzanak magukkal annyiféle közlekedési eszközt, ahányan csak vannak, mert ezzel csökkenthetitek a másodpercek számát.

A jelentkezés sorrendjében három turnusba sorolják és ennek megfelelően három időpontban indítják az osztályokat a versenyen, amelyre maximum 15 osztály jelentkezését tudnak elfogadni. Az 1., 2., 3. helyezett osztály 100 ezer, 50 ezer, illetve 30 ezer forint értékű sportszerutalványt nyer, amelyet az iskola használhat fel.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása