2018. szeptember 13.

Medvekvíz a könyvtárral


Kvízjátékra invitálja olvasóit a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Játékos és természettudományos témájú kérdések is vannak a kvízben, ami közös bennük: mind mackókról szól. A helyes megfejtők akár a Veresegyházi Medveotthonba is ellátogathatnak.

A mackó a gyerekeknek elsősorban kedves játékot és mesefigurát jelent, de a felnőttek többségének emlékezetében is elsősorban így maradt meg. A könyvtár munkatársai által összeállított változatos kvízjátékban is szerepelnek természetesen „mesés” kérdések - például Micimackóról, Dr. Bubóról vagy éppen a Piszén Pisze kölyökmackóról. Emellett olyan kérdések is vannak, amelyek a játékban résztvevők természettudományos ismereteire kíváncsiak.



 

A kvízjáték már megkezdődött, és egészen szeptember 29-ig kitölthető a medvékről szóló online feladatsor a Vörösmarty Mihály Könyvtár honlapján. A szerencsés legjobbak belépőjegyeket nyerhetnek a Veresegyházi Medveotthonba, ahol élőben is találkozhatnak ezekkel a figyelemre méltó állatokkal.



 

A díjátadót október 5-én 18 órakor, Kalmár Lajos Gábor Nagyvadak című fotókiállításának megnyitóján tartják. A Budai úti Tagkönyvtárban az egész október a medvékről szól majd: október 6-án a játszóházban medvés ujjbábokat lehet készíteni, október 13-án pedig medve-formájú origami figurát hajtogathatnak a vállalkozó kedvűek, és október 20-án, a Zengő Bölcső zenés foglalkoztatón is a mackó lesz a főszereplő.

 

(forrás: vmk.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása