2018. szeptember 28.

Jubileumi éremgyűjtő találkozó lesz vasárnap a Művészetek Házában


A Művészetek Házában rendezik meg vasárnap a fél évszázados fennállását ünneplő Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Fejér Megyei Alba Regia Szervezete hagyományos őszi éremgyűjtő találkozóját.

2018-ban éppen 50 esztendeje annak, hogy elindult a szervezett éremgyűjtés Fejér megyében. A vasárnapi őszi éremgyűjtő találkozón ezért minden program a jubileum jegyében zajlik majd. 

A rendezvény 8 órától várja vendégeit szabad éremcserével és vásárral. A 9 órakor kezdődő hivatalos megnyitó köszöntői után Sárdi István alapító tag a helyi szervezet megalakulását eleveníti fel. Ezen alkalommal jelenik meg az „50 éves a szervezett éremgyűjtés Fejér megyében” című könyv, ami a szervezet történetének krónikáját dolgozza fel. A kiadványt Igari Antal, a szervezet elnöke mutatja be 9.30-tól. 

A délelőtt folyamán nyílik meg az a jubileumi kiállítás is, melynek keretében a szervezet által eddig kibocsátott valamennyi emlékérmet megtekinthetjük. A kiállítás október 5-ig látogatható naponta 9-17 óra között. Az emlékkönyvből még korlátozott számban lehet vásárolni.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Kalandozások Fejér megyében - Adony


Csak egy kis kóstoló a nyárból


Parlagfű: fontos változás a jogszabályban