2018. október 12.

Hányan bringáznak lámpa nélkül? – novemberben lesz a XVI. Országos Lámpaszámlálás


Vajon tényleg olyan sokan bringáznak lámpa nélkül? Városokban vagy a falvakban kerékpároznak inkább kivilágítva? Ez is kiderül majd a XVI. Országos Lámpaszámlálás adataiból. November 14-én számoljunk mi is!

Még mindig nem egyértelmű minden kerékpárral közlekedőnek, hogy a megfelelő kivilágítás létfontosságú - erre szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Kerékpárosklub évek óta zajló lámpaszámláló akciója. 

Az úton közlekedő bringás mindig sérülékenyebb, mint autóban ülő társa. A kerékpározás egyik legnagyobb veszélyforrása pedig a „láthatatlan” biciklis. A kerékpáros aktív és passzív láthatósági elemek használatával biztosíthatja láthatóságát. Az aktív láthatósági elemek fényt bocsátanak ki, a passzív láthatósági elemek pedig visszaverik a rájuk vetülő fényt. A láthatósági elemek mindkét fajtája nagyon fontos, de csak együttesen adnak megfelelő biztonságot. 

A Magyar Kerékpárosklub 2011 óta rendszeresen végez országos lámpaszámlálásokat, amikor is megszámolják, hogy adott időben és adott helyen hány kerékpáros használ világító berendezést. A következő ilyen akció országszerte – így Székesfehérváron is - november közepén lesz. Aki teheti, áldozzon erre pár percet november 14-én, 19 és 19.20 között.

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Kalandozások Fejér megyében - Adony


Csak egy kis kóstoló a nyárból


Parlagfű: fontos változás a jogszabályban