2018. október 15.

„Virágosabb, zöldebb Székesfehérvárért” – csak online lehet jelentkezni a pályázatra


Ismét meghirdette a „Virágosabb, zöldebb Székesfehérvárért” pályázatot a Városgondnokság. Jelentkezni már lehet, egészen november 4-ig. A pályázatokat ezúttal kizárólag online lehet benyújtani.

Az önkormányzat és a Városgondnokság kilencedik éve támogatja a fehérváriak virágosítási törekvéseit. Az intézmények és társasházak mellett idén is pályázhatnak a családi házban lakók, valamint az erkélyeket, ablakokat szépíteni vágyók. A rendelkezésre álló keretösszeg 20 millió forint. 

A pályázatot a hagyományoktól eltérőn azért most, és nem télen hirdette meg a Városgondnokság, mert a pályázók száma évről évre emelkedik: míg 2017-ben 919, addig tavaly már 2010 pályázó jelentkezett. Ez nagyon komoly feladatot jelentett a szervezésben, a növények biztosításában és szétosztásában egyaránt.  Az új pályázati rendszer jól szervezett, teljesen automatizált, gördülékeny és könnyen kommunikálható lesz – mondta Bozai István városgondnok.

 

A nagyszámú jelentkező miatt a 2019. évi pályázat lebonyolítása és a pályázat benyújtása ezúttal kizárólag interneten, a www.varosgondnoksag.hu honlapon, a pályázati adatlap kitöltésével lehetséges. Az eddigi pályázatok során megszokott kategóriák (iskolák, intézmények, társasházak, családi házak, ablakok-erkélyek) nem változnak, azonban a növények kiválasztása egységcsomag alapján történik. A családi házas kategóriához 4 fajta  egységcsomag („A”, „B”, „C”, „D”), a többi kategóriához két („A” illetve „B”) egységcsomag tartozik, amelyek összetétele más és más. Az internetes adatlapon meg kell jelölni, hogy mely csomag összetétele felel meg a pályázó elképzeléseinek. 

2019. tavaszán egynyári palántákat és muskátlit vehetnek át a pályázók - évelő növényekre és árvácskára nem lesz lehetőség pályázni. A növényeket továbbra is személyesen lehet majd átvenni a Bregyó közi Sportcentrumban.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Ahol te sem érzed kivetettnek magad…”


Műemlékvédelmi Világnap – Fehérváron is


Ember az embertelenségben