2018. október 25.

Segítő Fehérvár – program a társadalmi integrációért


„Segítő Fehérvár” néven a társadalmi együttműködés erősítését szolgáló program indul Székesfehérváron. A projektben egyebek mellett a munkaerő-piaci beilleszkedést, a társadalmi integrációt, a gyermekek iskolai felzárkóztatását, valamint a különböző szolgáltatásokhoz való hozzáférés javítását célzó események is szerepelnek.

A Család- és Gyermekjóléti Központ szakembereivel együttműködve Székesfehérvár önkormányzata az állami támogatás, a saját költségvetés és a gazdasági szereplők társadalmi felelősségvállalása mellett most egy sikeres pályázatnak köszönhetően további 250 millió forintot fordíthat arra, hogy a város területén élő hátrányos helyzetű családok életlehetőségei javuljanak.

 

A kulturális eseményeket, különböző szolgáltatásokat, bűnmegelőzést, iskolai felzárkóztatást is magába foglaló „Segítő Fehérvár” program eseményeinek többek között a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ ad majd otthont.

 


 

A 2020 év végéig tartó, a „Segítő Fehérvár” nevet viselő projekt szolgáltatásaival és eseményeivel azt szeretnék elérni, hogy a hátrányos helyzetű emberek életlehetőségei javuljanak, elérhetővé váljanak a foglalkoztatást, társadalmi integrációt, közösségfejlesztést, oktatást, iskolai felzárkózást, családsegítést, gyermekjóléti szolgáltatást, életvezetési tanácsadást, valamint az egyéni fejlesztést és szociális munkát biztosító programok. A munkában tíz szociális szakember vesz részt.

 


 

A közösségerősítő, kulturális programok sora október 26-án, pénteken 14 órakor indul. Ezen a napon családi délután lesz a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. A délután közös halloween tök faragással kezdődik, majd 15 órától a kicsiket a Dalmester interaktív műsora szórakoztatja, amit a Fehérvári Big Band koncertje követ. A Közösségi Központba kilátogatók megtekinthetik a Fekti Vera festőművész alkotásaiból összeállított kiállítást is 16:30-tól. A programot a Princess hegedűtrió koncertje zárja.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Ahol te sem érzed kivetettnek magad…”


Műemlékvédelmi Világnap – Fehérváron is


Ember az embertelenségben