2018. október 25.

Szakmai nap a fogyatékkal élők munkavállalásáért


A Városházán rendezték meg a Székesfehérvári EsélyKör szakmai napját, amely a fogyatékossággal élők munkaerőpiaci elhelyezkedésének fejlesztéséről szólt. A szimpózium olyan modellt mutat be, amely a vezetői kihívásokra és a szervezeti kultúrára is kitérve kezeli a munkavállalás kérdéseit.

A szakmai napra meghívták a vállalatok HR-vezetőit, munkatársait: az EsélyKör az önkormányzati, a vállalati és a civil szektor együttműködésében lát lehetőséget arra, hogy jó válaszok szülessenek a társadalmi kihívások kérdéseire. A konferencia új modellt mutat be, amely komplex módon – a vezetői kihívásokra, a szervezeti kultúrára és az azt érintő kérdésekre is kitérve – kezeli a munkavállalást.

 



Az EsélyKör olyan hálózat, amelyben szakmai csoportok dolgoznak együtt, és közvetlenül jutnak el a célcsoport tagjaihoz. Harmadik éve fejlődik a modell, szoros együttműködésben az önkormányzattal, és nemcsak a foglalkoztatás témájában, hanem például a városi programok akadálymentesítésében és egyéb beruházások megvalósításában is tudnak tanácsot adni a döntéshozóknak.



 

A kijelölt célok között szerepel egy olyan komplex szolgáltatási terv kidolgozása és gyakorlati megvalósítása – a minden fogyatékkal élőt érintő témákból például a munkavállalók fejlesztése vagy a rehabilitációs szolgáltatások –, ami hatékonyabban, átláthatóan és egyre jobb színvonalon működhet, egységes rendszerben.

 

(forrás: okkfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása