2018. november 8.

Szívügyünk Fehérvár


Ismét nagy érdeklődés mellett zajlott a Szívügyünk Fehérvár városi szűrőprogram az Alba Regia Sportcsarnokban. A Szent György Kórház és Székesfehérvár Önkormányzata összefogásának köszönhetően prevenciós vizsgálatok és tanácsadások sokaságán vehetett részt bárki és találkozhatott kötetlen körülmények között a szakorvosokkal.

Az egészséges életmódra nevelés, a megelőzés és az egészségmegőrzés fontosságát hangsúlyozza évről évre a Szívügyünk Fehérvár szűrőprogram, amely a legnagyobb ilyen jellegű rendezvény a városban. Az Önkormányzat és a kórház néhány éve kísérleti jelleggel szervezte meg az elsőt - az óriási érdeklődés, a több ezer résztvevő azóta is, évről évre folytatásra ösztönzi a szervezőket. Csak tavaly közel két és félezer szűrővizsgálatot végeztek el a program keretében.
Az idei program is az Alba Regia Sportcsarnokban zajlott, ahol a legkülönfélébb vizsgálatokon, tanácsadásokon vehettek részt az egészségüket fontosnak tartó emberek. Volt többek között általános állapotfelmérés, vérnyomás-, vércukor- és koleszterinmérés, mozgásszervi, szájüregi, urológiai, kézsebészeti, szemészeti és melanoma szűrés, illetve stresszvizsgálat. Lehetett tanácsot kérni az emlő önvizsgálatával, a helyes táplálkozással, az életmódváltással és a dohányzásról való leszokással kapcsolatban.
Az érdeklődők megismerkedhettek a Jancsár utcában nemrég megnyílt Egészségfejlesztési Iroda tevékenységével, és közvetlenül találkozhattak, beszélgethettek a kórház szakorvosaival. Ez utóbbi kapcsán fontos kiemelni, hogy idén először pavilonos rendszert alakítottak ki, különös hangsúlyt helyezve a személyes tanácsadások diszkréciójára. Szerveztek továbbá újraélesztési bemutatót, gyógytornákat, alakformáló tornát, jógát és bemutatót a Nyitott Tornatermek programmal kapcsolatban.
A megnyitó keretében hirdették ki a Szívügyük Fehérvár szűrőnaphoz kapcsolódó, óvodáknak szóló képzőművészeti pályázat eredményeit. A gyerekek bármilyen technikával elkészíthették alkotásaikat az egészség, az egészségmegőrzés és az egészséges táplálkozás jegyében. Várakozáson felüli mennyiségű alkotás érkezett, így a zsűri nehéz helyzetbe került. Az első helyen a Hosszúsétatéri Óvoda, a másodikon a Zombori úti Szivárvány Óvoda, míg a harmadik helyen a Szivárvány Óvoda Püspökkertvárosi Tagóvodája végzett, az intézmények 40, 30 illetve 20 ezer forint értékű ajándékutalványt kaptak.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Csinálj akármit, ami működik számodra…”


Kalandozások Fejér megyében - Adony


Csak egy kis kóstoló a nyárból