2018. november 15.

Szent Erzsébet adománygyűjtő akció: az Öreghegyi Közösségi Házban várják a felajánlásokat


A Szegényeket Támogató Alapítványt segítik a Szent Erzsébet adománygyűjtő akcióval, melyet hetedik alkalommal hirdettek meg. Jövő hétfőtől péntekig az Öreghegyi Közösségi Házban fogadják a tartós élelmiszereket, könyveket, játékokat, háztartási felszereléseket és karácsonyi édességeket, amiket ünnepekig a SZETA juttat el az általuk gondozott családoknak.

A Szent Erzsébet legendája nyomán megvalósuló karitatív akció már hagyomány Székesfehérváron. „Idén is számítunk a jó szándékú emberek segítségére az Öreghegyről és Székesfehérvár más pontjairól is” – mondta el az adománygyűjtéssel kapcsolatban Östör Annamária, öreghegyi önkormányzati képviselő. Hozzátette, hogy a karitatív szervezeteknél rendkívül sok ruhaadomány van, melynek raktározását nem tudják megoldani, így ruhaadományt ezúttal nem kérnek.

 

Az idei lesz a hetedik akció: november 19-től 23-ig, hétfőtől péntekig tart, ebben az időszakban 8 és 20 óra között juttathatják el támogatásaikat a jó szándékú emberek az Öreghegyi Közösségi Házba. Ha szükséges, a szállításban tudnak segítséget nyújtani.



 

Az akcióval idén is a Szegényeket Támogató Alapítványt támogatják. Szontaghné Kovács Erika, a szervezet irodavezetője arról beszélt, szervezetük a hét minden napján dolgozik a rászorulókért, az átlagosnál nehezebb körülmények között élő családokért, akik mindig nagyon örülnek az ajándékoknak. Az ünnep közeledtével ez még fontosabbá válik, hiszen mindenkinek fontos, hogy a terített asztal valóba ünnepi legyen.



 

Nagy hasznát látják idén is a tartós élelmiszereknek, a szaloncukornak, a használt, de még jó állapotú háztartási eszközöknek, gépeknek és bútoroknak, a könyveknek, a játékoknak, az apró dísz- és ajándéktárgyaknak, tisztálkodó szereknek és tisztítószereknek. Fontos, hogy olyan minőségű tárgyakat adományozzunk, melyet magunk is szívesen fogadnánk – tette hozzá Szontaghné Kovács Erika, aki köszönetét fejezte ki a rászorulók és a SZETA nevében.

 

(forrás: okkfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása