2019. január 21.

Tizennyolc éve a családokért – születésnapot ünnepelt a Csemete


A Viktória Rehabilitációs Központban tartotta 18. születésnapját hétvégén a Székesfehérvári Csemete Alapítvány. Az ünnepet egy farsangi mulatsággal kötötték össze, így a szülinapi torta és megannyi játék mellett farsangi táncház szórakoztatta a kisgyermekeket és szüleiket a születésnapi rendezvényen.

Az alapítvány és a Csemete Gyermekcentrum 2001 óta működik. A bölcsődei ellátást és annak fejlesztését támogató szervezet foglalkozik például a fogyatékos gyermekek gondozásával, a kistérségben élő kisgyermekek elhelyezésével és a családi napközikkel.



 

Az alapítvány működését a város önkormányzata a szolgáltatási épület ingyenes használatával, valamint a városban lakó bölcsődések ellátásának támogatásával segíti.



 

A jelenleg 84 férőhelyes Gyermekcentrum Bölcsőde a kisgyermeknevelő képzés gyakorlóhelye: az elmúlt 18 év alatt az ország minden részéről fogadtak kollégákat, ezen kívül a családi bölcsődéket szakmai tapasztalatokkal segítik. Időközben létrehozták a Csemete Családi Napközit, majd Iszkaszentgyörgyön a Pitypang Családi Napközivel bővítették a családi szolgáltatást, a Zsebi-baba klubban pedig 2015 óta játszanak kismamák és kisbabák. Országos elismerést kaptak a gyermekvédelemben képviselt jó gyakorlatokért, a szociális szolgáltatások fejlesztéséért, 2012-ben pedig miniszteri dicséretet a szakmai vezető munkájáért.

 

(forrás: okkfehervar.hu)






LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása