2019. február 8.

Hozz egy mesekönyvet a moziba - Fehérváron is!


A Máltai Szeretetszolgálat és a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában Oscar-díjra jelölt „Kafarnaum – A remény útja” magyarországi forgalmazója, a Mozinet Kft. mesekönyvgyűjtést szervez a rászoruló gyerekek számára. Az akcióhoz a fehérvári Barátság mozi is csatlakozott.

A libanoni Oscar-jelölt alkotás egyszerre megható és lenyűgöző mozi, amit látva azonnal felébred az emberben a tenni akarás. A film főhőse, a 12 éves libanoni Zain minden nehézség ellenére, a felnőtteket megszégyenítő módon vigyáz testvéreire, tiszta szívvel és hatalmas felelősségérzettel fordul gyerektársai felé, s küzd napról napra azért, hogy jó ember lehessen.

 


 

Az alkotás - amit először a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál közönsége fogadott negyedórás ovációval – február 7-én került a mozikba, és ekkor vette kezdetét a mesekönyvgyűjtés a rászoruló gyermekek számára.

 

A hazánkban 30 éves Máltai Szeretetszolgálat számtalan család útját támogatja a legnehezebb helyzetekben. A szervezet munkatársai tudják, hogy hol örülnének a legjobban a mesekönyveknek, és el is juttatják a mozinézők adományait a legkisebbeknek. Az akcióhoz csatlakozott filmszínházak nézőit arra biztatják, hogy hozzák el a moziba a már „kinőtt”, megunt, leselejtezett vagy éppen legkedvesebb mesekönyvüket.

 


 

Fehérváron a könyveket a Barátság mozi előterében elhelyezett dobozban gyűjtik, a gyűjtőpont vetítési időn kívül is megközelíthető: a mozi február 28-ig, hétfőtől szombatig 8 és 20 óra között várja az adományokat, amelyeket a gyűjtés végén a Máltai Szeretetszolgálat szállít el a helyszínről.






LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása