2019. február 13.

„Mindenkit arra bátorítunk, hogy pályázzon”


A Nemzeti Együttműködési Alap 2019. évi, jelentősen átalakult támogatási rendszeréről tájékoztatták a Fejér megyei civil szervezetek képviselőit kedden, a Városházán. A Miniszterelnökség civil területért felelős államtitkársága és a Fejér Megyei Civil Információs Centrum közös rendezvényén a szervezetek gyakorlati útmutatást is kaptak a sikeres támogatásigényléshez.


 

„A TÁMOP-os források keretében 2010-2013 között 2,7 milliárd forint támogatás érkezett 85 megyei civil szervezethez, míg a 2014-2018 közötti időszakban 73 szervezetet támogattak összesen 4,7 milliárd forinttal. A NEA támogatási forrás a kisebb szervezeteknek nyújt segítséget, ezért mindenkit arra bátorítunk, hogy pályázzon!” – mondta el a rendezvényen Zugor Zsuzsanna, a Fejér Megyei Civil Információs Centrum szakmai vezetője.

 


 

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a fórumon arról beszélt: az Országgyűlés tavaly tavasszal döntött a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati rendszerének átalakításáról. Az államtitkár hozzátette: a pályázatok megítélésének legfőbb kritériuma a szakmaiság lesz - elsősorban az érték- és közösségteremtő pályázatokat honorálják majd.

 


 

A fórum résztvevőit Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte. Mint azt dr. Cser-Palkovics András elmondta Fehérváron komoly hagyományrendszere van a civilek támogatásának. Az önkormányzat 2018-ban több mint 326 millió forint forrást juttatott 238 szervezetnek, a közgyűlés pedig pénteken szavaz a 2019. évi költségvetésről, amely a tavalyihoz hasonló forrást és pályázati alapokat tartalmaz a szervezetek számára.

 


 

A Fejér Megyei Civil Információs Centrum február 14-én, csütörtökön 16 órától újabb, gyakorlati tájékoztató fórumot tart a Fehérvári Civil Központban, ahol a szervezetek vezetői, képviselői megismerhetik a sikeres pályázatkészítéssel kapcsolatos tudnivalókat.




LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása