2019. február 15.

Rajzpályázat – a 2019-es év madara a gólyatöcs


A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület rajzpályázatot hirdetett „Gólyatöcs” címmel. Gyerekek és felnőttek egyaránt nevezhetnek, papíron, bármilyen technikával készült alkotással.


 

Tavaly nyáron lehetett szavazni arra, hogy melyik madár legyen hazánkban az év madara. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 1979-ben indította el az Év madara programot, melynek célja a természetvédelmi problémákkal érintett fajok vagy madárcsoportok társadalmi szintű bemutatása. A három jelölhető madárfajra - a gólyatöcsre, a gulipánra és a nagy pólingra – összesen mintegy 9000 szavazat érkezett. A versenyt végül 3617 szavazattal a gólyatöcs nyerte, így ő lett 2019-ben az Év madara.

 


 

A „Gólyatöcs” című rajzpályázaton papíralapú, bármilyen technikával készült alkotással lehet részt lehet venni, öt kategóriában: óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt. Az alkotásokat postai úton kell elküldeni 2019. február 25-ig az alábbi címre:

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME)

1536 Budapest Pf. 283

A szervezők kérik, hogy a borítékra írják rá azt is: „Gólyatöcs”

 

Minden kategóriában a 3 legjobb pályázatot díjazzák majd. Óvodás és alsó tagozatos kategóriában valódi hanggal rendelkező plüssmadarat, míg a többi kategóriában természetismereti könyvet kapnak ajándékba a díjazottak, illetve minden nyertes kap egy éjszaka hangjai CD-t is. A nyerteseket e-mailen vagy telefonon, és a www.mme.hu oldalon tájékoztatják, az eredményhirdetés 2019. március 10-én lesz.

 

(forrás: mme.hu, videó: youtube)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása