2019. március 14.

„A tudás életet menthet!”


A Magyar Polgári Védelmi Szövetség a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal együttműködve a 2018/2019-es tanévben is meghirdeti országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyét, amelyen az 5-13. évfolyamos diákok mérhetik össze tudásukat. Fejér megyéből a négyfős csapatok két korcsoportban nevezhetnek a székesfehérvári és a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség helyi fordulóira.A Magyar Polgári Védelmi Szövetség idén „A tudás életet menthet!” jelmondattal hívja életre az országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt, amelynek fő célja, hogy a szövetségek, szervezetek, egyesületek, általános iskolák és középiskolák 5-13. évfolyamos tagjai elméletben és gyakorlatban, játékos formában, az életkori sajátosságoknak megfelelően adjanak számot a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismereteikről, az önmentésben, illetve más személy mentésében való jártasságukról.

 


 

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Magyar Tűzoltó Szövetség, az Országos Polgárőr Szövetség, a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület, valamint a Magyar Vöröskereszt és egyéb szakmai szervezetek együttműködésével megvalósuló versenyre két korcsoportban, négyfős csapatokban nevezhetnek a diákok, akik első körben a kirendeltségi fordulókon mérhetik össze tudásukat és ügyességüket. A helyi versenyen korcsoportonként az első három helyezett csapat jut tovább a megyei vetélkedőre, az országos döntőben pedig a területi (megyei) verseny győztesei képviselik Fejér megyét.

 


 

A helyi fordulók időpontjai, helyszínei és jelentkezési határidők:

 

A Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén:

 

Verseny időpontja: 2019. április 16. (kedd)

Helyszín: Székesfehérvár, Bregyó közi Ifjúsági Szabadidő Központ

A jelentkezés módja: A nevezés ingyenes, a fejer.katasztrofavedelem.hu oldalról letölthető jelentkezési lapot elektronikus formában április 5-ig várják a szekesfehervar.pv@katved.gov.hu e-mail címre!

 

A Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén:

 

Verseny időpontja: 2019. április 11. (csütörtök)

Helyszín: Dunaújváros

A jelentkezés módja: A nevezés ingyenes, a fejer.katasztrofavedelem.hu oldalról letölthető jelentkezési lapot elektronikus formában március 22-ig várják a dunaujvaros.kvmb@katved.gov.hu e-mail címre.

 

(forrás: katasztrofavedelem.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Szabadulj okosan


„Én és a családom”


Az emberek fele allergiás lesz 2025-re