2019. március 19.

TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért


Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb önkéntes mozgalmát, a TeSzedd! szemétgyűjtési akciót. A tavaszi „nagytakarításhoz” fehérvári csoportok is csatlakoztak: március 21-e és 23-a között önkéntes alapon bárki tehet majd azért, hogy tisztábbá tegye a város környezetét.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma, ami idén immár nyolcadik alkalommal valósul meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei, hogy közösen tisztítsák meg környezetüket.



 

A kezdetek óta nagy népszerűségnek örvendő környezetvédelmi program mára Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalmává nőtte ki magát. 2019-ben előzetesen már 240 ezer önkéntes regisztrált, akik mintegy háromezer helyszínen teljesíthetnek szolgálatot március 18-a és 24-e között. A szemétszedéshez az eszközöket – a kesztyűt és a szemeteszsákokat, majd a hulladék elszállítását – az Innovációs és Technológiai Minisztérium biztosítja.



 

Az akcióra ezúttal is  számos székesfehérvári helyszín regisztrált. Az akció keretében a városban négy nyilvános helyszínhez lehet csatlakozni: a Kossuth utca 7. számhoz március 21-én, csütörtökön 14 órától, a Tolnai utca 1. számhoz március 21-én 15 órától, a Hübner András utca 18. számhoz március 23-án, szombaton 14 órától, a Kelemen Béla utca 30./A számhoz pedig március 23-án 15 órától várják az önkénteseket, akik az építési-bontási törmeléken, gyógyszereken, akkumulátorokon, motorolajokon, elektronikai berendezéseken és zöldhulladékon kívül bármit zacskóba gyűjthetnek, ami kézzel összeszedhető.





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása