2019. május 7.

Nőnek lenni, nőnek maradni - évadzáró Csajos est


A mai párkapcsolatok problémái, és a lehetséges megoldások kerülnek terítékre a Barátság mozi június 19-i Csajos estjén. A filmvetítéssel egybekötött beszélgetés ezúttal a nők önmegvalósításának témáját járja körbe. A beszélgetés után a Dumplin’ – Így kerek az élet című amerikai zenés vígjátékot, életrajzi drámát vetíti a mozi.

A nőknek temérdek szerepben, helyen kell megfelelniük, és zsonglőrként egyensúlyozniuk a rájuk váró feladatok között. Közben azonban hajlamosak elfelejteni, ki is életük igazi főszereplője: önmaguk. Itt az ideje első helyre kerülniük a saját életükben, hogy anyaként is nőnek érezhessék magukat - ebben próbál segíteni a júniusi, évadzáró Csajos est két meghívott vendége: Gedő Ágnes szakpszichológus és Bornemissza Katalin pszichológus.

 


 

A beszélgetés után az Dumplin’ – Így kerek az élet című amerikai zenés vígjátékot, életrajzi drámát nézheti meg az estre jegyet váltó közönség Anne Fletcher rendezésében, Jennifer Aniston, Odeya Rush és Danielle Macdonald főszereplésével.

 


 

A történet főhőse, Willowdean „Dumplin” Dickson, a vidéki duci lány megelégeli, hogy egykori szépségkirálynő anyjának élete ma is a szépségversenyek körül forog, úgyhogy fogja magát, és benevez a városi szépségversenyre, hogy móresre tanítsa a felszínes lányokat és tiltakozzon anyja külcsínre adó világa ellen. Legnagyobb meglepetésére mások is követik példáját és csatlakoznak a tűsarkú forradalomhoz. A filmben az anya-lánya kapcsolat, a barátság, az önkifejezés, önmaguk megtalálása és elfogadása egyaránt terítékre kerül.

 

(forrás: okkfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Az űrhajózásban soha nem érzi úgy az ember, hogy mindent tud…”


„Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel…”


Gyűjtsük be a tavasz kincseit