2019. május 9.

Éremgyűjtők találkoznak vasárnap a Művészetek Házában


Hagyományos országos seregszemléjét tartja a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Fejér Megyei Alba Regia Szervezete május 12-én, vasárnap a Művészetek Házában. A találkozón lesz szabad éremcsere és vásár, bemutatják a „Fehérvári nagyjaink” éremsorozat újabb darabját, és az aktuális évfordulóhoz kapcsolódó előadáson és kiállításon is részt vehetnek az érdeklődők.

A MÉE Fejér Megyei Alba Regia Szervezete 2013-ban indította el a „Fehérvári nagyjaink” éremsorozatot, melynek 7. tagjával Gróf Károlyi József főispánról emlékeznek meg. A sorozat újabb tagját Igari Antal, a MÉE Fejér Megyei Alba Regia Szervezetének elnöke mutatja be 10 óra 10 perctől.



 

A vasárnapi éremtalálkozó 8 órától várja a látogatókat a szabad éremcserével. A 9 órakor a moziteremben kezdődő megnyitó után Gróf Károlyi József életét és politikai pályafutását bemutató előadást tart dr. Vizi László Tamás főiskolai tanár, a Kodolányi János Egyetem rektorhelyettese, majd elismeréseket adnak át.



 

A délelőtt folyamán a moziteremmel szemközti helyiségben kiállítás nyílik, ahol bemutatják a „Fehérvári nagyjaink” sorozat eddig megjelent darabjait, illetve az érdeklődők emlékezhetnek az 1848-49-es szabadságharc 170. évfordulójára, az aradi vértanúkra, és megtekinthetik az Osztrák-Magyar Monarchia I. világháborús hadifogolytábori pénzeit is.

 

(forrás: okkfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása