2019. május 15.

Tanulj meg NEM A JÁRDÁN bringázni!


Újra Bebiciklizést tart a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete. A május 18-án, szombaton 10 órakor kezdődő programon ezúttal abban segítenek az oktatók a résztvevőknek, hogyan legyenek szabályosan, az úttesten (és nem a járdán) közlekedő bringások.

Még mindig sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a járdán csak a 12 év alattiak közlekedhetnek biciklivel. A szombati program célja, hogy tudatosítsák a kerékpárral közlekedőkben: a biciklinek, mint járműnek az úttesten a helye. A Bebiciklizésen ezért azt mutatják majd meg a résztvevőknek, hogy a járdát a gyalogosoknak meghagyva, folyamatos odafigyeléssel és kis gyakorlással bárki biztonsággal tekerhet a forgalomban. 

Mindezen készségek elsajátításában gyakorlott, KRESZ tudással, valamint sok éves kerékpáros túravezetői és oktatói tapasztalattal rendelkező trénerek segítenek majd a vállalkozó kedvűeknek. Az ingyenes program 1,5 – 2 órás lesz, melyben elméleti és gyakorlati oktatás egyaránt lesz. 

A programon való részvétel feltétele, hogy a jelentkezők kerékpárral érkezzenek. Mégpedig olyannal, ami rendelkezik a KRESZ és a KÖHÉM rendelet által megkövetelt elemekkel és kiegészítőkkel. A szervezet tagjai a bringákat indulás előtt átvizsgálják, és ha szükséges, pótolják a hiányzó kiegészítőket - a támogatóik jóvoltából, és a TESCO "Ön választ, mi segítünk" pályázaton elnyert forrásból. 

A szervezők várnak minden 12-102 éves szabálykövetően, magabiztosan, félelem nélkül a forgalomban szabályosan kerékpározni kívánó jelentkezőt a Hotel Magyar Király elé, május 18-án, szombaton délelőtt 10 órára. Létszámlimit nincs, ha szükséges, több csoportban zajlik majd a program.

 

Kérdések esetén további információk az alábbi telefonszámon:

+36/702045313

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Tömeghisztéria Salemben


Veszélyes a „mindenre jó” MMS


„Eleven kincse még a nyárnak…”