2019. május 16.

Bringázz a munkába!


Május 31-ig tart a Bringázz a munkába! kampány, így még nem késő újra elővenni a bicikliket, és a hónap végéig a kollégákkal közösen gyűjteni a kilométereket. Tavaly jól teljesített a kampányban Székesfehérvár, hiszen a harmadik „legbringásabb” város lett.


 

Tavaly mintegy 6000-en vettek részt országosan a kerékpáros közlekedést népszerűsítő kampányban, és összeadva az általuk megtett kilométereket, néhány hét alatt a Balatont 2877-szer, a Földet 15-ször tudták volna megkerülni. Elégettek eközben 42 000 szelet pizzányi kalóriát és megspóroltak 85 millió forintot, valamint 94 tonna szén-dioxidot. Mindebben Székesfehérvár is tevékenyen részt vett: a harmadik „legbringásabb” város címét tekerték össze a fehérvári kerékpárosok.

 


 

Idén bringásreggelivel indult Székesfehérváron a kampány, és bár az elmúlt napok időjárása nem feltétlenül kedvezett a biciklizésnek, még nem késő kerékpárra pattanni, és – ahogy az idei szlogen fogalmaz – "bevinni kedvencünket a munkahelyünkre”.

 


 

A Magyar Kerékpárosklub idei tavaszi kampánya már a 16. a sorban. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az Aktív Magyarország támogatásával megvalósuló programban bárki részt vehet, aki a bringazzamunkaba.hu oldalról letölthető applikáción keresztül regisztrál. Ezzel automatikusan gyűjti a kilométereket nem csak saját maga, de vállalata és városa számára is. A tavaszi kampány május 31-ig tart.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Az űrhajózásban soha nem érzi úgy az ember, hogy mindent tud…”


„Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel…”


Gyűjtsük be a tavasz kincseit