2019. június 7.

Ajánlj fel egy zsákot, hogy más is használhassa!


Kampányt hirdetett a fenntarthatóságért, az élhetőbb világért a Ki? Ti & Mi civil csapata és a Jancsárkert Piac: az „Ajánlj fel egy zsákot, hogy más is használhassa!” kezdeményezés lényege, hogy minél többen cseréljék le a vásárláshoz használt műanyag zacskókat textiltáskára. Az akció szombaton reggel zárul.

A környezet védelméért, az élhető világért hirdette meg az „Ajánlj fel egy zsákot, hogy más is használhassa!” kampányt a Ki? Ti & Mi civil csapata és a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület.

 



A kezdeményezés arra kéri a fenntarthatóságért tenni akaró lakosokat, hogy ajánljanak fel maguk varrta vagy az otthoni készletből egy vászontáskát. Ezeket a termelői piacon aztán kiosztják, hogy a vásárlásokhoz vászontáskát használva minél többen hagyják el a műanyag zacskókat és nylon táskákat. A felajánlásokat a Fehérvári Pagony könyvesboltba, a Kotyogó Kávézóba az uszoda épületében, a Kaptafa üzletbe az Ady Endre utcában lehet elvinni, valamint fogadják a Játszószőnyeg péntek esti, a fenntartható divatról szóló rendezvényén 18 órától az Olaj utcában.

 

Az akció június 8-án, szombaton 7 és 10 óra között zárul: a piacon várnak mindenkit, aki szeretne környezettudatosan vásárolni a friss termékekből. Az ajándék textilszatyor mellé a piacozóknak azt is elmondják, miért egészségesebb ezeket használni, és hogyan lesz kisebb az ökológiai lábnyomunk ezáltal. 

 

(forrás: okkfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása