2019. június 19.

Egészségpiac lesz szombaton


Hetedik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Egészségpiacot a Jancsárkertben és a Magma Fitnessben június 22-én, szombaton. Lesznek egyebek mellett ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatok, életmód- és táplálkozási tanácsadás, valamint pódiumbeszélgetések az egészségről, illetve a környezettudatos életmódról.

Az egészséges táplálkozáson kívül az egészség fogalmához kapcsolódó mozgás, valamint szűrővizsgálatok és a környezettudatosság is helyet kapnak az egészségpiac szombati kínálatában – mondta el a programmal kapcsolatban Schultz György, a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke. A piac aktívan részt vesz a családi környezetvédelemmel kapcsolatos kezdeményezésekben: például az egyszer használatos műanyag zacskók elleni törekvésükkel, a csomagolásmentes vásárlás népszerűsítésével és a minél kevesebb hulladék előállítására való figyelemfelhívással. 

Idén a sátorban a szűrővizsgálatok mellett helyet kap egy pódium is: itt rövid beszélgetések és bemutatók lesznek, például a gyógygombákról, a méz egészségvédő szerepéről, a biotojásról, a tisztított vízről – amelyek nemcsak érdeklődésre, de vitákra is számot tarthatnak. Schultz György elmondta, hogy az egyesület támogatást nyert egy EU-s pályázaton, amelynek keretében három alkalommal családi életmódfesztivált szerveznek majd hasonló programokkal, kiegészítve a lelki egészség témakörével. 

Dr. Keresztury Lászlóné, a fehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője elmondta, hogy a hagyományos szűrővizsgálatok mellett meglepetés ételbemutatót is szerveznek, ezzel is támogatva a helyi termékeket. Lesz dietetikai tanácsadás, illetve elviszik legújabb receptes kiadványukat, amelyben az összetevők mellett az adott étel minden fontos jellemző paramétere szerepel – például a szénhidráttartalom és a kalória.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Ez az én utam” – Sikeres nők, 2. rész


Ennyit a teljes kiőrlésről…


A gyerekek kíváncsiságára kell építeni