2019. augusztus 14.

Modernizál a posta


Az ígéretek szerint teljes fordulatszámon üzemel szeptember elsejétől a Magyar Posta elektronikus kézbesítési rendszere. Végre ezt is megértük: az ajánlott és tértivevényes küldemények útját is nyomon lehet követni a Posta honlapján és a vonatkozó mobilapplikáció segítségével.

Odaért-e a küldemény, amit feladtunk két napja? Hamarosan nem kell ezen aggódnunk és a postásokat sem kell zaklatni efféle kérdésekkel. A Magyar Posta ugyanis ősztől indítja elektronikus kézbesítési rendszerét, melynek kifejlesztésére társaság 2,4 milliárd forint uniós támogatás mellett 1,9 milliárd saját forrást fordított – írta meg a Világgazdaság.
 

Jenei János, a cég IT-megoldásokért felelős igazgatója a lapnak elmondta: az elektronikus kézbesítési rendszeren keresztül a küldeményazonosítók megadásával az ügyfelek a Posta honlapján vagy mobilapplikáción keresztül követhetik majd nyomon az ajánlott és a tértivevényes levelek útját. A papír alapú tértivevények év végi kivezetését kormányrendelet írja elő, januártól csak elektronikusan hozhatók létre a kézbesítést igazoló visszajelzések a hivatalos iratokat feladók számára.

 

Jenei János kiemelte: az állami hátterű cég a következő két-három évben nagyszabású digitális átalakuláson esik át. A kihívás óriási, hiszen a 30 ezer dolgozót foglalkoztató cégnél 650 alkalmazás fut párhuzamosan, 2800 szolgáltatási ponton, postákon, logisztikai bázisokon, üzemekben, irodákban - mutatott rá.

 

A kézbesítés elektronikussá tételével az ügyfél számára átláthatóvá, ezáltal biztonságosabbá válik a folyamat, a Posta számára pedig hatékonyabb lesz a kézbesítés, gyorsul a feldolgozás. A levelek után a következő 2-3 évben az automatizált csomagfeldolgozás és csomagkézbesítés kifejlesztése lesz a fő irány a Magyar Postánál. Hozzátették: az ajánlott és a hivatalos levelek már év eleje óta követhetőek.

 

(forrás: privatbankar.hu, fotó: posta.hu, pixabay.com)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Kalandozások Fejér megyében - Sárkeresztes


Gina költője


Kitartani mindhalálig