2019. augusztus 28.

Hogyan tud gyógyítani egy kutya? A szeretet erejével.


A nyári szünetben a Pata és Mancs Egyesület terápiás kutyái rendszeres lélekgyógyító látogatói voltak a fehérvári kórháznak. Bella, Luna, Ármin és Dorka sok betegnek szereztek örömet, és adtak pozitív energiákat a gyógyuláshoz a testet-lelket megterhelő orvosi kezelések alatt.A Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület terápiás kutyák képzésével és alkalmazásával foglalkozik. Az egyesület tagsága gyógypedagógusokból, pszichológus, fejlesztő pedagógus szakemberekből, valamint terápiás kutya felvezetőkből, habilitációs kutyakiképzőkből áll.

 


 

A Pata és Mancs tíz éve segíti terápiás kutyákkal főként gyermekek gyógypedagógiai fejlesztését: nekik köszönhetően tanévente több mint 160 gyermek részesül fejlesztésben. A nyári szünetben azonban az egyesület folyamatosan látogatja a kórház onkológiai és neurológiai osztályának betegeit, ahol a betegek és kórház dolgozói lélekgyógyítóknak hívják Bellát, Lunát, Ármint és a terápiás tanuló kutyát, Dorkát.

 


 

A kezdeményezés 2017 novemberében indult a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban. A testet-lelket megterhelő orvosi kezelések közben a kedvesen bújó, játékos négylábú látogatók szívmelengető vidámságot visznek kórtermekbe.

 

(forrás: okkfehervar, fotók: Pata és Mancs Egyesület)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Hasznos – de nem ezért született…


„Mindenki híres lesz egy negyedórára…”


Programok – mi megy, mi marad?