2019. november 27.

Kerékpáron is tartsuk be a szabályokat


Egyre többen közlekednek kerékpárral Székesfehérváron, ami örvendetes. Fontos azonban, hogy az őszi-téli időszakban, a megváltozott látási és időjárási viszonyok mellett fokozott óvatossággal tegyék ezt – erre kéri a város önkormányzata a bicikliseket és a közlekedés többi szereplőjét is.

Az őszi időszakban a korai sötétedés, csapadékos, ködös időjárás következtében a látási viszonyok is romlanak, ezért ilyenkor különösen fontos a körültekintő közlekedés mellett a szabályok betartása. 

Karácsony közeledtével ráadásul megnyílnak az adventi vásárok, és sok rendezvény van a közterületeken – ezek pedig nagy gyalogosforgalmat vonzanak. Így a sétálóutcákban, járdákon történő kerékpározás balesetveszélyt hordoz magában. 

Fehérvár önkormányzata ezért arra kéri a kerékpárosokat, hogy úgy vegyenek részt a közlekedésben, ahogy azt elvárják a közlekedés többi részvevőjétől - a gyalogosoktól, gépjárművezetőktől. Kérik továbbá a kerékpáros szervezeteket is, hogy tagjaik példamutató magatartásával is segítsék a biztonságos kerékpározás városává tenni Székesfehérvárt. Nem utolsó sorban pedig a gépjárművezetők figyelmét is felhívják, hogy fokozottabban figyeljenek a biciklisekre és a gyalogosokra. 

Mint az az önkormányzat közleményében olvasható: „A szabályok nem önmagukért, hanem értünk vannak, és ahogy a játékban, úgy a közlekedésben is be kell tartanunk a szabályokat. Ez önkéntes ugyan, de egy-egy bírsággal ennek nagyobb hangsúlyt lehet és kell is adni. A jövőben az ellenőrzésre és szankcionálásra hatáskörrel rendelkező szervezetek a többi közlekedési ág mellett a kerékpározásra is figyelemmel lesznek.”

 

(forrás: okkfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Karácsonyfák mindenkinek - ovisoktól


Mivel etessük télen a madarakat?


„A hegyek: a látható Isten…”