2019. november 29.

Jótékonykodás, a szurkolók bevonásával


Régi hagyomány, hogy a fehérvári jégkorongozók jótékonysági akciókkal segítenek a rászorulókon. Idén sem lesz másképp, hiszen a csapat vezetői és játékosai fontosnak tartják a társadalmi szerepvállalást.

A csapat és a Polgárdi-Tekerespusztán található szociális otthon kapcsolata hosszú évekre nyúlik vissza. A Fehérvár AV19 SC játékosai a december 8-ai és 10-ei mérkőzéseiken idén is szeretnének az otthon lakói számára pénzt gyűjteni. Mégpedig olyan módon, hogy az az adakozó szurkolóiknak is élmény legyen: a gyűjtéshez egy korongdobálós játék kapcsolódik, amellyel – és a megnyerhető értékes ajándékokkal – a csapat a szurkolók aktivitási kedvét szeretné fokozni. Részleteket a meccsek előtt tudhatnak meg az érdeklődők – de annyit már most elárult a csapat, hogy egyedi ajándékokról van szó.

 


 

Szintén jótékony céllal kapcsolódik a klub egy másik kezdeményezéshez. A székesfehérvári médiában már megismert, akut limfoid leukémiában szenvedő kétéves Hanna és családja javára is szervez akciót a csapat. Ez a december 1-jei mérkőzésen rendezett szurkolói játék bevételének felajánlását jelenti: aki korongot vásárol és részt vesz a játékban, ezt a jótékony célt is szolgálja.

További két program már ismerős lehet a szurkolóknak. A karácsonyi süti akció tavaly nagyon sikeres volt, ezért idén is lesz. A játékosok feleségei a saját nemzetükre jellemző süteményeket készítenek és a december 20-ai mérkőzésen kínálják majd a nézőknek. Mindenki a maga által megfelelőnek tartott összegért vehet egyet-egyet - ebből a bevételből a fehérvári anyaotthont támogatja a csapat. A negyedik kezdeményezésről pedig az Adni Jó Kupa, amelyhez tavaly csatlakoztak a fehérvári jégkorongozók: a maguk által felajánlott ereklyékért befolyt összegből segítik az Adni Jó Kupa szervezői által szervezeteket és személyeket.

 


 

Ugyancsak hagyomány, hogy az EBEL-ben három meccs erejéig a csapat speciális, máshol meg nem vásárolható mezben lép pályára. December 20-án, 26-án, és 30-án hazai mérkőzéseken ebben játszik majd a Hydro Fehérvár AV19. Akárcsak tavaly, árverésre kerülnek a mezek, melyeket a nyertesek a játékosoktól vehetnek át december 30-án.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Ez egy örök szerelem…”


„Holott náddal ringat, holott csobogással…”


„A világ működéséről és működtetéséről szóló közös tudás…”