2019. december 10.

Advent, SZETA, sportolók - nyolcadszor


Hagyomány Székesfehérváron, hogy az ünnepek közeledtével a társadalmi felelősségvállalás jegyében a városi sportegyesületek is mindent megtesznek, hogy segítsenek a rászorulókon. Az Alba Fehérvár kosarasai és az Alba Fehérvár KC női kézilabdázói idén is adományokat osztottak a Szegényeket Támogató Alapítvány támogatottjainak.

Az Alba Regia Sportcsarnok aulájában immár nyolcadik alkalommal gyűltek össze az adventi időszakban a kosár- és kézilabdacsapat tagjai, vezetői, a SZETA képviselői, a szponzorok - és természetesen a kiválasztott családok, akik idén az ünnepi adományokból részesültek.

 


 

„Számos családnak küldtünk meghívót, három iskolával, a Széna Téri, a Kossuth Lajos és az István Király Általános Iskolával együttműködve. A tagcsaládjaink, illetve az iskolák gyermekvédelmi felelősei ajánlása alapján hívtuk meg őket. A csomagban tartós élelmiszerek vannak, olyanok, amelyek karácsony környékén jól jönnek: liszt, cukor, tej, étolaj, pudingpor, piskóta” – mondta Zugor Zsuzsanna, a SZETA kurátora, aki hozzátette: az alapítvány az év minden napján a családok segítségére van, mégis nagy örömmel tölti el, hogy az adventi időszakban a város, a klubok és a szponzorok összefogásából még többet tudnak adni. Mint mondta: az adományok mellett ilyenkor az is nagy öröm a gyerekeknek, hogy aláírásokat, közös fotókat kérhetnek a kedvenceiktől.

 


 

Deák Lajosné önkormányzati képviselő úgy fogalmazott:  a tartósélelmiszer-csomaggal a karácsonyi sütést szeretnék könnyebbé tenni a családok számára. A képviselő köszöntőjében felhívta a figyelmet az összefogás és a gondviselés fontosságára.

„Megtiszteltetés és büszkeség az, hogy a város kezdeményezésére már nyolcadik alkalommal adhatunk otthont és vehetünk részt az adománygyűjtésben. Azt gondolom, hogy az ünnepek közeledtével még inkább hangsúlyt kap a társadalmi szerepvállalás fontossága. Külön öröm számomra, hogy a sportolók és a klub dolgozói is hozzájárulnak évről-évre ehhez a nemes kezdeményezéshez, és a kollégáim nevében is mondhatom, hogy nincs is annál szebb, amikor ennyi boldog gyermekarcot láthatunk” – mondta Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke.

 


 

A gyümölcsöt és a Mikulás-csomagokat idén is a sportolók biztosították, a Bestwestern Plus Lakeside Hotel pedig a karácsonyi kalácsot tette hozzá a csomagokhoz. A Patika Plusz vitamint ajánlott fel a gyerekeknek, egy szerencsés család pedig egy tortával térhetett ma este haza az Alba Regia Sportcsarnokból. Az adományosztás alkalmával a gyerekek természetesen kaptak szaloncukrot is.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása