2020. január 21.

„A sokszínű város”


„Székesfehérvár, a sokszínű város” címmel huszonegyedik alkalommal jelentette meg gyerekrajzokkal illusztrált naptárát az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület. Az alkotásokat székesfehérvári általános iskolás diákok készítették, a kalendáriumot Balajthy Ferenc költő horoszkópos költeményei teszik még különlegesebbé.



Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület több mint két évtizede minden esztendőben kiadja a székesfehérvári gyermekek illusztrációival készült, különleges naptárt. Idén hat székesfehérvári általános iskola kapcsolódott a kezdeményezéshez. Tizenkilenc gyermek rajza díszíti a 2020-as naptárt, amely „Székesfehérvár, a sokszínű város” címet viseli, és amely abból a szempontból is különleges, hogy a rajzok mellett Balajthy Ferenc költő jóvoltából minden hónaphoz egy-egy vers is kapcsolódik. Az idei év újdonsága, hogy a naptár képeslap formájában is megjelent.

 


 

Az ARISZ csapata a kezdeményezéssel szeretné a gyerekekben elvetni, a felnőttekben erősíteni a fehérvári identitás-tudatot. A naptár lenyomata annak, hogy a gyerekek ismerik, szeretik Székesfehérvárt: a 2020-as kiadványba olyan alkotások kerültek, amelyeken a rajzok készítői a város olyan épületeit, tereit, utcáit, köztéri szobrait ábrázolták, amelyek – bár gyönyörűek - talán kevesebb figyelmet kapnak.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása