2020. január 22.

Sokrétű feladatok, széles körű partnerség


Az elmúlt év végén újra meghirdette a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a „Civil Információs Centrum" címbírtokosi pályázatot. A pályázati időszak lezárult, az eredmény megszületett: a következő három évben is az Echo Innovációs Műhely közhasznú egyesület látja el Fejér megyében a Civil Információs Centrum feladatait.

Fejér megyében az Echo Innovációs Műhely 2012 óta működteti a Civil Információs Centrumot, partnerségben a megyében működő jelentősebb önkormányzatokkal, kiemelten a Fejér Megyei Önkormányzattal. A Centrum a Fejér megyei civil szervezetek működését segíti különböző szolgáltatásaival, tájékoztató rendezvények szervezésével, tanácsadások és információk biztosításával, valamint pályázatok mentorálásával. Szakmai tanácsadás révén jogi, pénzügyi, forrásteremtési, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatosan nyújt segítséget a szakembergárda.

Az elmúlt években is sokrétű, hiánypótló feladatot látott el a Fejér Megyei Civil Információs Centrum a térségben, széles körű partnerségben a civil szervezetek, megyei és helyi önkormányzatok, közigazgatási intézmények, egyházak, média és gazdasági szereplők számára nyújtott szakmai szolgáltatásokat, melyeket továbbra is folytatni fog. 

 


 

A Fejér Megyei Önkormányzat mindig is támogatásáról biztosította az Echo-t a Civil Információs Centrum cím elnyerésében. A szervezettel több programban is együtt dolgoznak, hiszen közös a cél, közös a feladat. Eddig négymilliárd forint forrás elérésében nyújtott segítséget a szervezet a megyében, ez a tevékenység hiánypótló a térségben.

 


 

A civil szféra a jövőben sem marad feladat és támogatás nélkül. Hamarosan indul a Magyar Falu Program részeként a falusi civil alap, a kevesebb, mint ötezer lakosú településeken működő, ott székhellyel, telephellyel rendelkező civil szervezeteknek. Ez a keret ötmilliárd forint lesz, és pályázati úton kaphatják meg a civil szervezetek. A nonprofit szervezetek két tevékenységi körre pályázhatnak majd: rendezvények és programok megvalósítására, illetve eszközbeszerzésre, emellett esetleg ingatlanfejlesztésre, ingatlanvásárlásra is.LEGFRISSEBB VIDEÓK

May Károly…


„Már csak a nagymama buktája hiányzik…”


További vizsgálatok szükségesek a Balatoni úti töltésnél