2020. március 10.

Hulladékmentes mindennapok


Az újrahasznosításról és a környezettudatos csomagolásról lesz szó szombaton a Jancsárkertben. egy A hulladékmentes mindennapokhoz ezúttal egy japán eko-csomagolási módszert ismerhetnek meg az érdeklődők, valamint egy újra-használati projekt is bemutatkozik.

Újabb akciót tartanak Székesfehérváron a környezettudatosság, a fenntarthatóság jegyében. A Ki? Ti & Mi civil csapata március 14-én, szombaton a hulladékmentes életmódot népszerűsíti a Jancsárkert Piacon.

 

A kezdeményezéshez a SzékesZÖLDdvár is csatlakozik a japán Furoshiki kendő trükkjeivel. Az egyszerhasználatos csomagolóanyagok egy környezettudatos alternatívája a Furoshiki kendő, amit a japánok már hosszú ideje használnak ajándékok, ruhák becsomagolására. Ennek használatát mutatják be a piacozóknak szombaton a Jancsárkertben. 

A japán eko-csomagolási módszer mellett bemutatkozik a 2Lifes projekt is, ami a használati tárgyak kidobása helyett a megunt holmik második életét támogatja. A mozgalom képviselői olyan ötleteket adnak és mutatnak, ami egy bútor, egy kabát vagy akár egy porszívó újra-használatát jelentheti egy háztartásban.

 

(forrás: okkfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Megszűnt a rendkívüli ítélkezési szünet a bíróságokon


Kalandozások Fejér megyében - Zámoly


„Amíg egy szobor el nem készül, addig érdekes…”