2020. május 20.

Nem csak kórus, közösség: Vox Mirabilis


A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben is aktívan tevékenykedett Székesfehérvár közösségéért a Vox Mirabilis Kamarakórus. A hazai és nemzetközi szinten is elismert énekkar tagjai önkéntes munkát vállaltak, segítettek az önkormányzat által beszerzett védőmaszkok kézbesítésében és online daloltak. Két hónap után pedig végre énekelhettek is: múlt vasárnap szabadtéri koncertet adtak a Szent Efrém Férfikarral.

A Vox Mirabilis Kamarakórus a 2020-as évet egy szép „felütéssel” kezdte: Értékteremtő Közösségekért díjat kapott a Miniszterelnökségtől, amely az öröm mellett egyben arra is kötelezi az együttest, hogy különleges helyzetekben is megmutassa a közösség erejét.

 


 

A több mint két hónapig tartó karantén idején az együttes is kereste a lehetőséget, hogyan tud aktív részese lenni ennek az időszaknak. Többen jelentkeztek önkéntesnek, akik napi rendszerességgel segítenek az időseknek vagy a családoknak, bekapcsolódtak a Krisztus Király Karitászcsoport munkájába is, tartós élelmiszert vittek házhoz, amikor erre volt szükség.

 


 

Hagyományos húsvéti teendőik mellett a kórustagok nem feledkeztek meg azokról sem, akik nem tudják a megszokott módon élni az életüket – mint például a Frim Jakab képességfejlesztő szakosított otthonban gondozott gyerekek is. A kórus hölgytagjai ezért húsvéti süteményeket sütöttek a bentlakóknak, hogy szebbé tegyék számukra az ünnepet.

 

Persze mindezen teendők mellett a zenélést sem mellőzik a kórustagok: otthon gyakorolnak, egy-egy új kórusművet önállóan megtanulnak. Ezen kívül készülnek a Kórusok Éjszakájára is, melyen a kezdetek óta részt vesz a Vox Mirabilis Kamarakórus, és amit idén online rendeznek meg.

 


 

Május 17-én pedig végre újra lehetőségük nyílt közönség előtt énekelni: a Szent Efrém Férfikarral közösen, három helyszínen adtak szabadtéri koncertet a Fehérváriak örömére. A kórustagok közül sokan varrtak maszkot is: erre az alkalomra különleges kottás arcvédők készültek, amelyből a vendégek is kaptak ajándékba.

 

(forrás: Vox Mirabilis, videó: Nyolcezer.hu, 2020. február 4.)
LEGFRISSEBB VIDEÓK

Hasznos – de nem ezért született…


„Mindenki híres lesz egy negyedórára…”


Programok – mi megy, mi marad?