2017. november 21.

Már szerelik az adventi világítást


A Palotai kapu tértől a Zichy ligetig tart idén a fehérvári adventi vásár. A Belváros ünnepi díszkivilágításban pompázik majd, amit lassan már három hete szerel a Városgondnokság, lelkes szakembereiből álló csapat. Azért dolgoznak már november eleje óta az adventi díszkivilágítás szerelésén, hogy időre elkészüljenek.

A Belvároson kívül, a Tóvárostól a Vízivárosig és Maroshegytől Csaláig szinte minden városrészben van olyan hely, ahol karácsonyi fények lesznek és ehhez viszonylag bonyolult villamossági szereléseket kell elvégeznie december elejéig a szakembereknek. A csapat összesen tizenhat főből áll: három villanyszerelő, kilenc színpadtechnikus és kettő hangtechnikus.
A csapat munkája ősszel azzal kezdődött, hogy a Városgondnokság rendezvényszervező csoportjával közösen összegyűjtötték az igényeket: hova milyen világítás kell, mennyi faházat telepítsenek, hova épüljön színpad. Idén negyvenöt faház lesz kint a Palotai kapu tértől, a Fő utcán keresztül a Zichy ligetig és két adventi színpad is működik majd. Újdonság, hogy a Rákóczi úton a Várkörút és a József Attila utca közötti fákon is lesznek adventi fények, és a Zichy liget is új díszkivilágítást kap. A Szent Imre templom felújítása miatt azonban a Városház tér egy részére nem lehet olyan kábeleket kifeszíteni, amik megtartják a fenti világítást.
A munka mintegy nyolcvan százaléka már elkészült, a szerelés a tervek szerint halad. November 23-án érkezik a város karácsonyfája, amit a felállítás után kezdenek fényekkel díszíteni, addig szeretnének végezni a többi fény szerelésével.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)

 


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Nem körülöttünk forog a világmindenség


Lábadozik a parlagi sas


„Csókunkból is dalok születtek, és a dalokból új csókos csodák…”