2018. március 9.

„Virágosabb és zöldebb Székesfehérvárért”


Székesfehérvár Önkormányzata és a Városgondnokság nyolc éve növényültetési pályázattal támogatja a fehérváriak parkosítási törekvéseit. A pályázat célja a kulturált és vonzó városkép kialakításán túl a zöldfelületek növelése és szebbé tétele. Az intézmények és társasházak mellett idén is pályázhatnak a családi házban lakók.

Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy a közösségeket is bevonják a munkába, melynek eredményeként Székesfehérvár egyre virágosabb, zöldebb lesz. A város ehhez a Városgondnokságon keresztül megadja az eszközbeli és szakmai segítséget is. A pályázat iránt egyre nagyobb az érdeklődés: eddig minden évben felülmúlta a pályázók száma az előző évit.

 



A növényeket idén személyesen lehet majd átvenni a Bregyó Sportcentrum területén, és virágföld helyett idén jó minőségű komposztra pályázhatnak a fehérváriak. A komposzt Székesfehérváron készül a Depónia által összegyűjtött zöldhulladékból - a Városgondnokság a fenntartható fejlődés miatt tért át erre a módszerre. Újdonság továbbá, hogy idén az ablakok és erkélyek díszítésére is pályázhatnak a társasházi és a családi házakban lakók, ötezer forint értékben.



 

Választható növények

 

Tavasszal, május 12-ig az egynyári palántákat, muskátlit, évelő növényeket, fűmagot és komposztot, míg ősszel, október 13-ig árvácskákat és virághagymákat vehetnek át a pályázók.

 



A beérkezett pályázatok elbírálása

 

A pályázat elbírálása során figyelembe veszik a pályázatok beérkezési sorrendjét, hogy a város melyik területét érinti a pályázat, és a pályázó az adott területen mit kíván ültetni. A társasházak körüli zöldterületre és az intézmények területére maximum 50.000 Ft értékben, családi házas ingatlanok előtti közterületre maximum 20.000 Ft értékben, társasházak és családi házak ablakaiba és erkélyeire maximum 5.000 Ft értékben kaphatnak a pályázók növényt, komposztot, fűmagot.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)

 


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása