2019. április 11.

Magyar nemesítésű hársfák a Halesz ligetben


Magyar nemesítésű hársfákat ültettek a Halesz ligetbe. A 25 fa az Alsótekeresi Faiskola szponzori ajándéka volt, amelyet Székesfehérvár a „Virágos Magyarországért” versenyen való negyedszázados részvételéért és az ott elért kiemelkedő teljesítményéért kapott.

A Virágos Magyarország Mozgalom 25 éves jubileuma alkalmából „Jubileumi díjat” vehettek át tavaly a legjobban teljesítő települések, így Székesfehérvár is. Az országos program egyik szponzora, az Alsótekeresi Faiskola minden évben jelentős összegben adományoz növényeket az általuk választott, versenyben résztvevő településnek. A faiskola 2018-ban Székesfehérvárt választotta a jelentkezők közül, és mintegy egymillió forint értékben adott növényeket a városnak. 

A 25 magyar nemesítésű hársfát a Halesz ligetben ültették el. 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy 25 saját nevelésű fát ajánlhattunk fel Székesfehérvárnak – mondta az Alsótekeresi Faiskola ügyvezető igazgatója. Barabits Elemér hozzátette: a város jól láthatóan sokat fordít a zöldfelületek kialakítására, korszerűsítésére évek óta. A klímaváltozás új kihívásokat hoz, a városi környezet extra terhelést ró a fákra. Éppen ezért az Alsótekeresi Faiskola fő és elsődleges célja az, hogy a különleges pannóniai adottságokhoz megfelelő fafajokat szelektáljon, nemesítsen. A most elültetett hársfák a legkorszerűbb, legmodernebb magyar fajták. A „Szent István” nevet viselő az ezredfordulón, míg a „Sissi” nevű idén januártól kapta meg az európai szabadalmi minősítést.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Ez az én utam” – Sikeres nők, 2. rész


Ennyit a teljes kiőrlésről…


A gyerekek kíváncsiságára kell építeni