2019. június 7.

Nemzetközi „virágos” verseny – ezekben a napokban értékelik Székesfehérvárt


Székesfehérvár is megméretteti magát nagyváros kategóriában az idén 25. alkalommal megrendezésre kerülő „Virágzó Közösségek” (Communities in Bloom) nemzetközi versenyén. Városunkat ezekben a napokban értékeli a verseny két zsűritagja, a kanadai John Lohuis és az amerikai Alex Pearl.

Székesfehérvárra érkeztek a „Virágzó Közösségek” nemzetközi verseny zsűritagjai. Az idén 25. alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi versenyen Székesfehérvár is megméretteti magát nagyváros kategóriában a kanadai Barrie (Ontario tartomány), Coquitlam (Brit Columbia), Wood Buffalo (Alberta tartomány), valamint az Egyesült Királyságbeli Halesowen és az amerikai Lexington (Kentucky) városokkal.

 


 

A „Communities in Bloom” két zsűritagját, a kanadai John Lohuist és az amerikai Alex Pearlt, valamint az őket kísérő delegációt Székesfehérvár polgármestere köszöntötte a Városházán.

 


 

A zsűri ezután a Belvárosban folytatta a sétát. John Lohuis, a zsűri elnöke elmondta: a nemzetközi szervezet legfőbb célja, hogy a közösségi részvétel ösztönzésével fejlessze a polgárok környezettudatosságát, igényüket egy szebb környezetre és azt, hogy legyenek büszkék az őket körülvevő világra. „Amikor a várost járjuk, számba vesszük az emberek környezettudatosságát, a műemlékek, az örökség védelmét. Figyeljük, milyen az általános hozzáállás a zöldfelületek, az épített környezet közötti kapcsolat egyensúlyának fenntartásához. Eddigi tapasztalataink alapján úgy vélem, Székesfehérvár olyan európai város, amely példával szolgálhat a verseny mottójának tekintetében, nemcsak Magyarországon, hanem Kanadában is” – tette hozzá a zsűri kanadai elnöke.

 


 

A zsűri ellátogatott még a Bory-várba, megnézték a Béla úti temetőt, majd az Arconic-Köfém Kft-hez mentek. Útjuk során családi házas és lakótelepi városrészeket egyaránt megnéztek, a napot pedig egy Zichy ligeti sétával zárták. Pénteken a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központba, a Sóstó Látogatóközpontba és a természetvédelmi területre mennek. A nemzetközi verseny zsűrije a Pünkösdi Virágálom megtekintésével zárja majd fehérvári programját.

 

A verseny eredményeit Kanadában, a Nova Scotia tartománybeli Yarmouth-ban hirdetik ki szeptember 25-28. között egy díjkiosztó ünnepség és egy szakmai szimpózium keretében.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Ez az én utam” – Sikeres nők, 2. rész


Ennyit a teljes kiőrlésről…


A gyerekek kíváncsiságára kell építeni