2019. június 11.

Az Országalma díszítése nyerte a Pünkösdi Virágálom közönségszavazását


Virágos belváros és programok sora várta az érdeklődőket az elmúlt hétvégén Székesfehérváron. A Fő utcán idén is virágdíszbe öltöztek a szobrok és az épületek pünkösd tiszteletére. A Pünkösdi Virágálom minden esztendőben egyben verseny is – idén az Országalma díszítésére szavaztak a legtöbben.

A Pünkösdi Virágálom zárónapján Molnár Tamás civil és ifjúsági tanácsnok adta át a verseny díjait. A Székesfehérvár polgármestere által felajánlott különdíjat az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI képviselői kapták. Az intézmény tanulói a Virágvár Tanoda közreműködésével a Városháza kapujában látható kocka kompozíciót készítették.

 


 

A Kisinasok versenyét a a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium 11.d osztályának egyik csapata nyerte. A Facebook-szavazásban a legtöbb voksot az általuk feldíszített pad – a közönség által csak „tubusosnak” becézett kompozíció – kapta.

 


 

A Pünkösdi Virágálom közönségszavazásában a legtöbb voksot az Országalma díszítése kapta, készítője a Budai 66. szám alatti Virág-Ajándék üzlet volt. Második helyen végzett a Tip-Top Cipőáruház bejárata előtt látható virágképkeretes alkotás, ezt a Hortenzia Virágszalon munkatársai készítették. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára az Anemone Fleur gárdája állhatott fel, ők a Fekete Sas Patikamúzeum előtti viráglugast építették fel.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Ez az én utam” – Sikeres nők, 2. rész


Ennyit a teljes kiőrlésről…


A gyerekek kíváncsiságára kell építeni