2019. július 3.

„Mindigmás” péntek esték a belvárosban


Elindultak Székesfehérvár belvárosában a „Mindigmás” városnéző séták. A könnyed nyáresti sétákon a helyi idegenvezetők jóvoltából olyan különlegességekre, titkokra derül fény, melyek a nagyközönség számára kevéssé ismertek.


 

Csontok a Bazilikából – 2019. július 05. 19:30

A Tourinform következő péntek esti városnéző túráján a bazilika csontjainak nyomába és a középkori betegségek világába kalauzolják el az érdeklődőket, izgalmas, olykor hajmeresztő történetekkel... A sétán a következő kérdésekre kapnak választ a résztvevők: Milyen testi elváltozások gyötörték III. Béla királyunkat és feleségét, Anna királynét? Mérgezésnek tulajdonítható-e a király csontjaiban az ezüst, a királynő csontjaiban az arzén és higany átlagosnál magasabb jelenléte?  Milyen betegségektől szenvedtek a középkori Fehérvár polgárai? Egyáltalán hány embert temettek el a bazilika falain belül és azokon túl? Van-e magyarázat a honfoglaláskori jelképes koponyalékelés széleskörű gyakorlatára?

 

Fehérvári családtörténetek – 2019. július 12. 19:30

Hogy éltek a nagypolgári családok Székesfehérváron? Milyen még élő polgári szakmákkal találkozhatunk még a mai Fehérváron? Könnyed belvárosi időutazás a székesfehérvári polgárság nyomában…

 


 

Fehérvári szeszhatározó – 2019. július 19. 19:30

Kis városi szeszhatározó "séta". Aki szeretne a pohár fenekénél mélyebbre tekinteni, csatlakozzon a jótékony alkoholos italokról szóló érdekes, történelmi sétához, melyen kiderül: Kik készítették az első bort? Hogyan került Európába a szőlő? Isznak-e más nemzetek fröccsöt?

 

Habkönnyű nyáresti séta – 2019. július 26. 19:30

Könnyed városnézés, amelynek során Fehérvári édességek nyomában erednek útnak a vállalkozó kedvűek, akik a belváros olyan régi és mai cukrászremekeivel ismerkedhetnek, mint például a Vörösmarty csemege, vagy a Somlói Revolúció. A séta során kiderül az is, hogy milyen kötődése volt Rigó Jancsinak Fehérvárhoz.

 

A séták a Tourinform Székesfehérvár irodájától indulnak. A programokra előzetes regisztráció szükséges az alábbi elérhetőségeken: +36-22/537-261, idegenvezetes@szekesfehervar.hu.

 

(forrás: turizmus.szekesfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Hasznos – de nem ezért született…


„Mindenki híres lesz egy negyedórára…”


Programok – mi megy, mi marad?