2019. szeptember 27.

Megújuló Bartók Béla tér – a munkálatok első fázisa elkészült


Elkészült a Bartók Béla tér felújításának I. üteme, azaz a közművek cseréje és felújítása. A munkálatok következő fázisa 2020 tavaszán kezdődik, a teljes befejezés 2020 őszén várható.

Az első ütemben először a Széphő Zrt. cserélte ki a távhővezetéket, majd az önkormányzat beruházásában kicserélték az ivóvízvezetéket, illetve felújították a szennyvízvezetéket, és bővítették a csapadékvíz-elvezető rendszert.

 

A közvilágítást is korszerűsítették a téren: lecserélték a régi kandelábereket, és 3 új kandelábert helyeztek el. Az elektromos munkák további részeként előkészítették a rendezvények áramellátásához szükséges elosztó szekrények elhelyezését is. Az út és járda helyreállítása egyelőre csak ideiglenes jellegű, hiszen a térburkolással valamennyi felületet egységes lesz majd.


 

A tér felújítása 2020 tavaszán folytatódik. A II. ütemben elbontják a medencét, újra burkolják a teret, növényeket telepítenek, kihelyezik a műtárgyakat, és kialakítják a nézőteret is. Új lépcsőt kap a képtár, elvégzik a kőburkolati rekonstrukciós munkákat, illetve kiépítik az árkádsor megvilágítását. Az ezt követő III. ütemben pedig végleges burkolatot kap majd az Oskola utca.

 

A teljes beruházással egy olyan, legalább 400 fő befogadására alkalmas közterületet és közösségi teret alakítanak ki, amely lehetővé teszi a város kulturális, közösségi arculatának a megújítását.


(forrás: okkfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Mivel etessük télen a madarakat?


„A hegyek: a látható Isten…”


Civil Advent