2019. szeptember 30.

Virágzó Közösségek – két díjat nyert Fehérvár a nemzetközi versenyen


Tavaly csatlakozott hazánk a "Communities in Bloom" virágosítási világversenyhez, amelyre idén a nagyvárosi kategóriában Székesfehérvár kapott meghívást. A verseny díjátadóját Kanadában tartották, ahol Fehérvár volt az egyetlen olyan város, ami két díjat is kapott.

Tavaly csatlakozott Magyarország az idén 25 éves Communities in Bloom, azaz Virágzó Közösségek elnevezésű világverseny nemzetközi kihívásához. Székesfehérvár az 1996-os európai virágosítási versenyen, valamint a hazai versenyben hosszú éveken át elért kiemelkedő sikerei alapján kapott meghívást idén a világversenybe.

 


 

Székesfehérváron idén júniusban tett látogatást a verseny szakmai zsűrije: egy kanadai és egy amerikai szakember értékelte a várost.

 


 

A díjkiosztó ünnepség – egy szakmai szimpóziummal együtt - Kanadában volt, ahol Bozai István, Székesfehérvár városgondnoka vette át a Fehérvárnak szóló elismeréseket.

 


 

Egy különdíjat az ifjúsági közösségek építéséért kapott Székesfehérvár, a verseny fődíjai között pedig szintén a város „zöld” fiatalságáért tett erőfeszítéseket, illetve a közösségi programokat ismerték el.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Mivel etessük télen a madarakat?


„A hegyek: a látható Isten…”


Civil Advent